20 Mart 2009 Cuma

ÇEYREK FİNALLER


Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’nda çeyrek final kuraları çekildi.
Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri;
Barcelona – Bayern Münih,
Liverpool – Chelsea,
Villarreal – Arsenal,
Manchester United – Porto şeklinde oluştu.

İlk aşamada eşleşmelere şöyle bir bakarsak birbirine ligden zaten alışık olan ama Avrupa’da da çok sık eşleşen Liverpool ve Chelsea yine karşılaşıyor. Çok beğendiğim 2 teknik adam Rafael Benitez ve Guus Hiddink. Eğer teknik direktörler kendi aralarında dama oynasa Şampiyonlar Ligi’ni her sene Benitez kazanırdı görüşüm hala devam ediyor ama Hiddink’in hiç de kötü olmayan bir rakip olduğunu kabul etmek gerek. Hollandalı teknik adamla çıktığı tüm lig maçlarını kazanan Chelsea, Juventus’u evine göndermeyi de başardı. Kısaca istim üzerinde. Liverpool da yıllardan beri kavuşamadığı lig şampiyonluğuna bu sene son vermek istiyor. Manchester’in biraz gerisinde kalsalar da geçtiğimiz hafta sonu Old Trafford’da güçlerini sınama şansı buldular. En çekişmeli eşleşme olacağı açık ve tahmin yapması çok zor olsa da son cevap Liverpool.

Jürgen Klinsmann’da kuradan önce Barca’yı istediğini söylemişti eceli gelen köpek misali. Barcelona gelirse şanslarının çok yüksek olduğunu düşünüyormuş. Lizbon karşısında gelen farklı galibiyetler farklı bakmasını sağladı belki olaya ama ya ligdeki maçlar. Barcelona son zamanlarda biraz konsantrasyon kaybı yaşasa da Lyon gibi bir takımı 5lediler. Şu an Real’in de hala 6 puan önünde lider. Messi, Eto’o ve Henry gününde oldukları zaman zaten kim olsa yeniyorlar. Bu turda da ben Barcelona’nın çok zorlanmayacağını düşünüyorum.

2006 yarı finalinde eşleşen 2 takım Villarreal ve Arsenal bu kez çeyrek finalde karşı karşıya. O zaman uzatmalarda Riquelme’nin kaçan penaltısıyla dramatik bir şekilde elenen Villarreal rövanşı almak için çabalayacak. Arsenal’de de işler bu sezon Wenger’in çok istediği gibi gitmiyor. Ligde şampiyonluktan çok önce koptular ve Şampiyonlar Ligi en önemli hedef konumunda. Temsilcimiz Nihat Kahveci’ye bol şanslar dileyerek Arsenal’in tura daha yakın olduğunu düşünüyorum.


Son şampiyon için Porto çekilebilecek en kolay kuralardan biriydi. Sporting Lizbon çıkışlı C.Ronaldo için de güzel bir karşılaşma olacak. Çok fazla yoruma gerek yok, Manchester rahat turlayacaktır.

Temsilcimiz Galatasaray’ın akıl almaz bir biçimde elenmesinden sonra UEFA’da çeyrek final eşleşmeleri de;
Hamburg – Manchester City,
Paris SG – Dinamo Kiev,
Shakhar – Marsilya,
Werder Bremen – Udinese şeklinde oldu.

Ali Sami Yen cehenneminden hem de 2-0 mağlubiyetten gelerek çıkan Hamburg, Arap şeyhlerinin elindeki yıldızlar karması Manchester City ile karşılaşacak. Eğer oyun disiplininden kopmazlarsa tura yakın olan taraf Hamburg ama Manchester’in yıldızlarının da en ufak bir açığı değerlendirecek kalitede oluşu bu eşleşmeyi gayet ilgi çekici hale getiriyor.

Paul Le Guen ile yeniden bir hava yakalayan PSG, hem ligde hem de UEFA’da iddialı konuma geldi. Ukrayna’nın savaşan takımı Dinamo Kiev karşısında zevksiz maçlar oynanacağını ve sonunda da mücadeleci tarafın yani Kiev’in turu geçeceğini tahmin ediyorum.

Bir diğer Ukrayna takımı, Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar da, Eric Gerets’in çalıştırdığı Marsilya ile kozlarını paylaşacak. 2 takımda kolay gol atıp yeme özelliğine sahip. Dolayısıyla 2 maç da zevkli ve gollü geçecektir. Tur için şanslar %50.

Milan’ı eleyerek sükse yapan ama ligde işleri iyi gitmeyen Werder Bremen’de hedef bu sezon kesinlikle kupayı almak. Yıllardır takımın başında olan Thomas Schaaf da artık ilk Avrupa kupasına ulaşmak istiyor. Udinese ise büyük bir sürpriz yapıp son şampiyon Zenit’i devirdi. Ben bu sürprizlerin bir seriye bağlanmayacağını ve Almanların, İtalyanları yine üzeceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: