11 Mart 2009 Çarşamba

HAMBURG – GALATASARAY

Büyük gün geldi çattı. Bu tur Galatasaray için Avrupa’da yeniden ben de varım diyebilme fırsatı. Bülent Korkmaz için Bordeaux maçının yönetimin yaptığı şoklamayla kazanılmadığını gösterme fırsatı. Arda Turan için Bayern’e selam çakma, Lincoln için Almanya’ya kim olduğunu hatırlatma, genç Semih için de Bülent Korkmaz olma fırsatı.


Böylesine önemli bir maç öncesi, takımda defans kurgusu üzerinde büyük sıkıntılar varken F.Meira’yı göndermekten çekinmeyen Galatasaray yönetimi, umarım Türk Futbolunun yeni bir yıldız kazanmasına vesile olur. En büyük temennim basında yer aldığı gibi Hakan Balta’nın stopere çekilmesi yerine, genç Semih’e aslanlar gibi oynama şansı verilmesidir. Bu hem ona inandığımızın bir göstergesi hem de alt yapıdaki diğer gençlerimiz için umut kaynağı olacaktır. Bir Emre Çolak bir Cem Sultan’da A takımda yer alabileceklerini ciddi ciddi düşünebilecek.
Takımdaki birçok sakatın üstüne Milan Baros’ta kart cezalısı ve oynayamayacak. Bülent Korkmaz’ın oyunun daha büyük bölümünü Galatasaray yarı alanında geçiren Nonda yerine başka bir alternatife yönelmesi gerektiğine inanıyorum.
Galatasaray orta sahası yarın hiç koşmadığı kadar koşmalıdır, koşacaktır. Süper Lig’deki son 2 maçtaki kötü futbolun acısı bu maçta çıkacaktır. 99-00 senesinde 4.turda ilk maçta yine deplasmanda başka bir Alman takımı Dortmund’a yaptığını bu sefer Hamburg’a yapacak Galatasaray. 57.000 kapasiteli stadın en az yarısı, ateşli Türk taraftarlarıyla dolacak, maçtan sonra Hamburg sokakları Mecidiyeköy’ü aratmayacak.
Bu kadar actiondan bahsetmek bile karnımı acıktırdı: Arda usta oradan bir HAMBURGer çek, amman acısız olsun…

Hiç yorum yok: