16 Mart 2009 Pazartesi

ERSAN İLYASOVA


Yazmaya başladığımdan beri hiç basketbolla ilgili bir şeye değinmemiştim. Bu da ilk olsun. Yeni jenerasyonumuzun en önemli oyuncularından belki de birincisi Ersan İlyasova hakkında bir yazı yazacağım. Her ne kadar köklerinin bulunduğu Özbekistan tarafından 1984 yılında Taşkent’te doğduğu ve asıl adının Arsen İlyasova olduğu iddia edilse de Ersan bizim kayıtlarımıza 15 Mayıs 1987 Eskişehir doğumlu olarak geçmiştir. 2,08 m boyunda olan Ersan 3ve 4 numaralı pozisyonlarda oynamaktadır.

Basketbola Ülkerspor alt yapısında başlayan Ersan, burada birçok başarı kazandı ve defalarca genç milli oldu. 2004-2005 senesinde Ülkerspor A takımında da süreler almaya başlayan Ersan İlyasova asıl hedefi olan NBA için o yaz drafta katılmaya karar verdi. Draftta Milwaukee Bucks tarafından 2.tur 6.sıradan seçildi. Bu sıralama aslında Ersan’ın beklediğinin çok altındaydı, zira ilk 12 arasında seçileceği tahmin ediliyordu. Milwaukee Bucks’ın da onun stiline çok uygun bir takım olduğu söylenemezdi. Ancak o Ülkerspor’da kalıp fazla süre almak yerine NBA olmayı tercih etti. İlk sezonunda Milwaukee tarafından NBDL( National Basketball Development League) takımlarından Tulsa 66’ers’a giden Ersan, burada 12.5 sayı ve 7 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Yine 2006 senesinde İzmir’de düzenlenen Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu(MVP) ödülünü kazandı. Bu başarılardan sonra döndüğü Milwaukee’de 2006-2007 sezonunda 14’ü ilk 5 olmak üzere 66 maça çıktı. 6,1 sayı ve 2,9 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. 2007 yazında İspanya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda da A Milli Takımımızda yer alan İlyasova, şansını tekrar Avrupa’da denemeyi düşünerek 2007 Temmuz’unda Barcelona’ya imza attı. 2 yıldır başarıyla bu takımda oynamaktadır.


Kendi jenerasyonunda en önemli oyuncumuz olduğunu düşündüğüm Ersan’ın yaşının henüz 22 olduğunu da hesaba katarsak, NBA’i bir kez daha ziyaret edeceğini ve Milli Takımımıza daha çook katkı yapacağını söylemem fazlasıyla yerinde olur. Bu arada Ersan İlyasova evli ve 1 çocuk babası.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ewli mi peki yaa

Adsız dedi ki...

ya fufffffff evlimimiş be bütün karizmatik basketciler veli olu anlamadım gitti