8 Mart 2009 Pazar

KADİR HAS STADI

Öncelikle bu kadar güzel bir tesisin Kayseri'ye, Kayserispor'a, Milli Takımımıza dolayısıyla Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçen tüm kişileri kutluyorum. 2006 yılında temeli atılan, Türkiye gibi resmi işlerin çok yavaş yürüdüğü bir ülkede, bu kadar özveri isteyen, Avrupa standartlarının üstünde bir stadı, 3 yıl gibi çok kısa sürede tamamlamayı başardık. Bu ve bu gibi tesisler ülke futbolumuzun gelişimine çok büyük katkıda bulunacaktır. Avrupa Şampiyonası ev sahipliğimizden bahsediliyor. Aday olurken maketlerle sunum yapmaktansa, bitmiş bir tesisle yarışmak çok büyük bir artı olsa gerek.

32.864 kapasiteli olan Kadir Has Stadı'nın, ev sahipliğini yapacağı Kayserispor ve Erciyesspor'un başarılarına katkısının çok büyük olacağını düşünüyorum. Üstü tamamen kapalı olan stadyumda, alttan ısıtma sistemi de bulunuyor. Kayseri'deki yoğun kış şartları artık futbolu etkilemeyecek. Bu tesiste bir olimpik yüzme havuzu, spor salonu, atletizm pisti ve tenis kortları da bulunmakta. Kayseri'ye sportif anlamda çağ atlatan bir yapı olduğu çok açık.

Umarım ki, hem Kayserispor hem de Milli Takımımız burada çok başarılı maçlar oynar ve bir gün bu stad Avrupa Şampiyonası maçlarına ev sahipliği yapar.

Bu arada Kayserili hayırsever iş adamı, rahmetli Kadir Has'ı da saygıyla anıyorum.

Hiç yorum yok: