8 Ağustos 2009 Cumartesi

3 İYİYE 1 ZOR - OLACAK O KADAR


Dün gerçekleştirilen UEFA Avrupa Ligi Play - Off turu kura çekiminde temsilcilerimizin rakipleri belli oldu. Seribaşı takımlarımızdan Galatasaray Estonya'nın Levadia Tallinn, Fenerbahçe ise İSviçre'den Sion ile eşleşti. Seribaşı olmayan ekiplerimizden Trabzonspor Fransız Toulouse, Sivasspor ise son UEFA Şampiyonu, Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukraynalı Shakhtar Donetsk ile eşleşti. Galatasaray ve Trabzonspor ilk maçlarını sahalarında, Sivasspor ve Fener ise deplasmanda oynayacak.

Takımlara yoğunlaşacak olursak Estonya takımı Tallinn, Galatasaray ile asla boy ölçüşebilecek bir takım değil. Kadrosunda genelde genç isimlere yer veriyor ve bu sezon fazla bir transfer macerası yaşamadı. Hepsi genç olan Igor Morozov, Nikita Andrejev, Sander Puri ve Taijo Teniste iyi oyuncular olarak göze çarpıyor. Ancak başkent ekibinin akıbetinin FC Tobol ve M.Netanya'dan farklı olması imkansız gibi. Sivasspor ise yine çok zor bir kura çekimi yaptı. Son UEFA Şampiyonu Shakhtar gerçekten güçlü bir ekip. Geçen sene ağırlığı Avrupa'ya verdiler ve lig şampiyonluğunu Dinamo Kiev'e kaptırdılar. Romanya 2.si FC Timisoara'ya Şamp. Ligi ön elemesinde elenmeleri ise tam bir şoktu. Üst üste 2.şoku Sivas karşısında yaşayacaklarına ihtimal vermek biraz abesle iştigal. Kadrosunda Jadson, Srna, Chgrynski, Ilsınho gibi isimleri barındıran Shakhtar bu sene çok önemli bir transfer yapmadı ancak sahip oldukları UEFA Kupalı kadro ne kadar kaliteli olduğunun da bir ispatı.

Seribaşı olmayan Trabzonspor ise bence çok rahat cebelleşebileceği bir takımla eşleşti. Toulouse asla Trabzonspor'u çok rahat teslim alacak bir takım değil. Hatta Trabzonspor'un tur ihtimali daha fazla bile diyebiliriz. Zira oturmuş bir kadrosu var Trabzonspor'un. Eğer Hugo Broos da bu kadroyla bütünleşmeyi başarabilirse, ki haz. maçlarında güzel bir ambians vardı, Trabzonspor en azından geçen seneki başarısını tekrarlayacaktır. Takımdaki kaliteli isimleri gol kralı Andre-Pierre Gignac, Jeremy Mathieu, Etienne Didot gelecek vvat eden isimleri ise ön libero Moussa Sissoko, Etienne Capoue ve Cheikh M'Bengue olarak sıralayabilirim. Toulouse de Avrupa'daki aktüel trendin aksine çok şaşalı bir transfer dönemi geçirmedi. Bence bu eşleşme bu turdaki en çekişmeli müsabakalardan biri olacak. Fenerbahçe ise Galatasarayla 2 sezon önce karşılaşan ve elenmekten kurtulamayan Sion ile mücadele edecek. Olivier Monterrubio ve Alvaro Dominguez dışında çok dişe dokunur bir elamanı olmayan Sion, Plymouth takımından Emile M'penza'yı kadrosuna kattı. Ancak bu transferde Fenerbahçe'yi geçmelerine olanak sağlamayacaktır. Fenerbahçe'nin çok zorlanmayacağı bir tur olacak...

Tüm takımlarımızın gruplar turu dediğimiz bir üst tura çıkması en büyük dileğimiz. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ki garanti gibi. Trabzonspor'un savaşması halinde bir üst tura çıkması muhtemel. Ancak Sivasspor üst tur için kapasitesinin çok çok üstüne çıkmak zorunda. Geçen seneki hatta 2 yıldır süregelen başarısından sonra bunu hak ediyor Yiğido. Ancak fizikle oynanan futbola Avrupa'da çok iyi yerlere gelinemeyeceği de az çok ortada.

Hiç yorum yok: