21 Ağustos 2009 Cuma

AVRUPA'DA TOPALLADIK


4 ekiple yer alıyorduk Avrupa Ligi Play-Off turunda. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor ilk maçta tur için avantaj aradılar. Bu sezon ligde hedefi büyük olan ve lige iyi giren 2 ekip Galatasaray ve Fenerbahçe ilk maçtan turu geçtiler. Trabzonspor ve Sivasspor ise kendi evlerinde kaybederek Avrupa defterini kapatmaya yüz tuttular.
Tamamını izlediğim 2 müsabaka Trabzon ve Galatasaray maçlarıydı. Trabzonspor sahaya kontrollü futbola yatkın bir kadroyla çıktı. Ama rakibin en etkili oyuncusu Andre Pierre Gignac’ı durduramadılar. Maç öncesi Trabzon’da yoldan bir çocuk çevirsek buyur sadece 1 taktik verme hakkın var desek, “aman Egemen Gignac’ı bırakma” derdi herhalde. Ama Gignac tek kelimeyle şov yaptı. 2.yarı ise Trabzonspor sahada yoktu. 2 yıl sonra çıkılan Avrupa arenasında bu kadar temposuz, bu kadar kötü bir 2.yarı hiç yakışmadı Trabzonspor’a. 3-1'lik mağlubiyet Trabzon için acı verici. Bu gidişle Trabzonspor’un işi çok çok zor. Lig için de durum hiç iç açıcı değil.
Galatasaray maçında ise taraftarların fark beklentisi vardı. Zaten Galatasaray’da maça büyük bir baskıyla ve %65’lik topa sahip olma yüzdesiyle başladı. Keita’nın attığı gollerle ilk yarı 2-0 bitti. İlk yarıda Gaatasaray’da aksayan 2 oyuncu(Aydın ve Sabri) dışında herkes görevini yaptı. 2.yarıda da bulduğu gollere rağmen baskısından bir şey kaybetmeyen bir takım vardı. Arda’nın biraz daha görünür olması Galatasaray’a ayrı bir zevk katıyor. Biraz da Milan Baros eski form düzeyine yaklaşsa her şey daha da düzelecek. Neyse ki Çek futbolcu yaptırdığı penaltıyı gole çevirerek moral buldu. Hafta sonu yine Sami Yen’de oynanacak Kayseri maçında da umarım golle tanışabilir. Daha sonra oyuna giren Harry Kewell da golü buldu. Arda’nın Estonyalı futbolcuya attırdığı 5.gol ise oyunun son perdesiydi. Galatasaray kazandığı bu tempoyu daha da artırırsa bu tip zaferleri ilerleyen turlarda da yaşayacaktır.
Fenerbahçe maçı da aynı saatlerde oynandığı için çok fazla takip edemedim. Ancak çok tempolu bir maç olmasa da deplasmanda kazanılan 2-0’lık galibiyet çok iyi bir sonuç. Sivasspor için ise zaten kuradan sonra çok umutlu değildik. Shakhtar Donetsk 3-0'lık rahat bir galibiyet aldı. Shakhtar daha önce bahsettiğimiz Donbass Arena’ya geçmede önce son maçını oynayacak stadında. Umarım Sivasspor için çok kötü bir sonuç çıkmaz. Son olarak da bugün maç yazısında bahsettiğim Ukrayna ve Avusturya takımlarının mücadelelerinde Sturm Graz 1-1 Metalist Kharkiv ve Metalurg Donetsk 2-2 A.Wien sonuçları çıktı. Turlar ortada…

Hiç yorum yok: