8 Ağustos 2009 Cumartesi

SİVASSPOR 1 - 2 TRABZONSPOR


Öncelikle şunu belirtmeliyim ki futbolun düzeyi tartışılır elbette ama hızı, futbolcuların niyeti Premier Lig'e yaklaşan bir seviyedeydi bu karşılaşmada. Geçen sezonu 2.ve 3.sırada bitiren 2 takımın mücadelesine yakışan bir müsabaka oldu. Bu kez yazının sonunda değil başında hakemi tebrik etmek gerekir zira Sivaslı taraftarlar beğenmese de Halis Özkahya gayet başarılı bir yönetim gösterdi.

Karşılaşmaya Trabzonspor çok daha istekli ve hızlı başladı. Gökhan Ünal’ın oynamayacak olması ve forvetin tek başına Umut Bulut’a kalmış olması tamamen bir UMUTsuzluk sebebiydi belki ama Trabzonspor’un orta sahası başta Alanzinho olmak üzere oldukça özverili ve istekliydi. Maçın başında Selçuk ile gelen gol Trabzonspor’u rahatlat. Bu gol gelmeseydi olmayan forvet hattıyla ilerleyen dakikalarda çok zorlanabilirdi Trabzonspor. Golden sonra 10 dakikalık bölümde dengeyi sağlayan Sivasspor daha sonra ilk yarının sonuna kadar kontrolü ele almayı denedi ve bunda da başarılı oldu. Kontrolü ele aldı derken Trabzonspor’un teslim olduğunu da söyleyemem. Nitekim 2 takımda gayet hızlı bir şekilde hücumlara çıktı ama Sivasspor’un hücum sayısı daha fazlaydı. Bu hücumlarda Kamanan’ın gücü ve Cihan’ın teknik paslarıyla gole gitmeye çalışan Sivas’ta İbrahim Dağaşan, Onur Tuncer, Musa ve Ersen Martin pek bir varlık gösteremeyince ilk yarı Selçuk’un tek golüyle 1-0 bitti. 2.yarıya Erman Özgür’ü oyuna alarak başlayan Bülent Uygun’un felsefesini daha da hücuma dayayacağı belliydi. Nitekim çok geciktirmeden beraberlik golü Kamanan’ın uzaktan şutunda geldi. Bu golü mümkünse bir şekilde görün arkadaşlar. Golden sonra Sivasspor galibiyeti düşünür diye geçiriyordum aklımdan ancak maç bir şekilde orta saha mücadelesine döndü. Bunu gören Hugo Broos Ceyhun Gülselam’ı oyuna sürerek orta sahasını güçlendirmeyi ve bir şekilde bu orta saha mücadelesini lehine çevirmeyi düşündü. Ceyhun Gülselam’da girer girmez attığı enfes şutta Petkoviç’i geçti ancak üst direğe takıldı. Bu şut Ceyhun’un golünün habercisi gibiydi. Birkaç pozisyon sonrasında az önceki şuta rağmen kendisi üzerinde baskı kurmayan Sivas orta sahasının da verdiği rahatlıkla 2.şutunda golü buldu Ceyhun Gülselam. Gayet güzel bir vuruş olduğunu belirteyim. Sivas’ın bu dakikadan sonra sahasında geçen sene özellikle maçın son bölümlerinde kurduğu o baskıyı bekledim ama buna fiziksel güçleri müsaade etmedi. Birkaç cılız pozisyonu da Trabzon savunması savuşturdu.
Takımların geneline baktığımızda Sivas savunması hiç iyi değil. Murat Sözgelmez’in savunmanın 1.yedeği pozisyonuna geri dönmesi şart. Eğer Yasin’den faydalanmayacaklarsa Sivas’ın oraya yeni bir oyuncu alması gerekiyor. Orta sahasının geçen seneden çok bir farkı yok. Sezer Badur dönünce yine aynı mantığı sahaya yansıtacaklardır. Forvette ise M.Yıldız’ın sakatlığı takımı kötü etkiliyor. Razak Omotoyossi transferinin gerçekleşmemesi Sivas’ın bu sezonki en büyük şanssızlığı.
Trabzon cephesinde ise Gabric transferini Avrupa’da oynayamayacak olmasına rağmen bitirdiler. Bu anlamda sol kanat problemini çözmüş oldular. Yattara’nın takıma girecek olmasıyla sağ kanatta da pek bir sıkıntı kalmaz. Alanzinho’nun takıma ısınması da en büyük artı. Ancak Trabzon’un tek eksiği Gökhan Ünal’ın yanında oynatacağı bir forvet. Bu forvet transferini bitirirlerse hem Umut gibi bir yedeğe sahip olurlar hem de geçen sene yaklaştıkları zirve yolunda önemli bir adım atmış olurlar. Bu arada 2.golden sonra büyük bir sevinç yaşayan Hugo Broos ülkeye ve özellikle Trabzon’a ısındıkça çok daha iyi bir Trabzon seyredebiliriz diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: