12 Ağustos 2009 Çarşamba

MAÇ SONRASI - UKRAYNA 0 - 3 TÜRKİYE


Bir kere çok verimli bir hazırlık maçı oldu. Türk Milli Takımı belki de uzun zamandır ilk kez bir özel maça önem verdi. Durumumuz düşünüldüğünde bu bir sürpriz değil. Çünkü 1 hata daha kaldıracak lüksümüz yok. İlk yarıda dengeli bir futbol oynandı. Genelde Ukrayna yarı sahasında olsak da çok fazla pozisyon bulamadık. Ayhan'ın pozisyonu çok netti ama yararlanamadık. Hamit'in şutlarıyla kaleyi de yokladık ama golü bulamadık. Nihat'ın ön tarafta etkisiz olması biraz hoş görülebilir. Yeni yeni bulacaktır temposunu. 2. yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladık hem biz hem de Ukrayna. Shevchenko'nun oyuna girmesi Ukrayna tribünlerini biraz hareketlendirdi. 5 sene evvel Shevchenko'nun bu hallere düşeceğini söyleseler hiçbirimiz inanmazdık herhalde. Tuncay'ın karşı karşıya pozisyonda biraz da şansının yardımıyla attığı golle öne geçtik ve bu dakikadan sonra Ukrayna'nın kayışı koptu. Ardı ardına bulduğumuz gollerle oldukça rahatladık. Oyunda özellikle savunmada disiplini hiç elden bırakmamamız en büyük artımız olarak göze çarptı.

Oyunculara baktığımızda Arda bugün hiç görünmedi ama asist yapmak artık kanına işlemiş. Servet'e yaptığı orta harikaydı. Sercan sonradan girdi ama yaptığı 2 asist de çok hoştu. Hamit Altıntop kim ne derse desin bizim takımımızın en önemli ismi. Hem hücumda hem defansta yer alabiliyor ve harika işler yapıyor. Geri dörtlü bugün hiç falso vermedi. Galatasaray'da artık her gün birlikteler ve bu birliktelik milli takıma da çok olumlu yansıyacaktır. Zaten maçtan sonra röportajda Fatih Terim'de oyunculara tek tek değinmeye çalıştı. Özellikle Sercan, Arda, İsmail, Nuri, Ceyhun gibi genç isimlerin takıma sorunsuz monte olduğunu, bu oyunculara daha da şans vereceğini anlattı.

Tabii ki Eylül ve Ekim aylarında bizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Oynayacağımız 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Fatih Hoca kendi deyimiyle aynı inatla, hırsla ve inançla devam ediyor. 4 maçı da kazanır mıyız bilemiyorum ama 4 maçımızı kazanırsak kesin olarak Dünya Kupası'na gideriz onu biliyorum.

Hiç yorum yok: