15 Ağustos 2009 Cumartesi

GENÇLER ve DAİMA GENÇ KALANLAR

Sercan

Lig başladı bugünden itibaren 2.hafta maçları oynanacak. Ben de ligde bu sezon takımlarının yükünü hafifletecek, forma bulacak genç oyuncuları ve genç kalmayı başarabilenleri incelemeyi düşündüm. Önceliği gençlere vermekte fayda var. Genelini 18-19-20 yaşlarındaki gençlerin oluşturduğu grup Turkcell Super Lig’de hiç de azımsanmayacak sayıda. Ben bunlardan gelecek vaat eden ve takımlarında oynayabilecek 11 tanesini inceleyeceğim.

Gökhan Değirmeci:
Geçen sezon Lig A’da Altay kalesinde harikalar üretti. Oynadığı inanılmaz maçların yanında genel performansı da üst seviyedeydi. Özellikle Galatasaray ve Manisa maçlarındaki formuyla herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Kayserispor da çok cüzi bir bonservis bedeliyle onu kadrosuna kattı. Şu anda sakat ama iyileşince Souleymanou ile büyük bir rekabete gireceği kesin.
Muhammet Aykut Demir: Futbola Hollanda’da Nac Breda’da stoper olarak başlayan Aykut, boyunun çok da uzun olmaması sebebiyle sağ beke kaydırıldı. Birçok kez formasını giydiği ümit milli takımımızda hep sağ bekte izledik onu. Ama asıl yeri stoper. Bu sene katıldığı Gençlerbirliği’ne Hollanda’da edindiği tecrübeleri aktaracak şansı bulacaktır Aykut.
İsmail Köybaşı: Sezon başında Gaziantepspor’un sayesinde vurgun yaptığı oyuncu. 5,5 milyon avro artı Serdar Kurtuluş karşılığında Beşiktaş’a geldi. İsmail’in yükselişi inanılmaz hızlı oldu. Geçen sezon Antep’te gösterdiği inanılmaz performans onu hemen İstanbul’a taşıdı. İlk aylardan onu keşfeden biri olmam dolayısıyla kendisine büyük sempatim var. Tüm kategorilerde 1’i A, 2’si ümit ve 3’ü U20 olmak üzere sadece 6 kez milli olabilen İsmail bu sezon hem Mustafa Denizli hem de Fatih Terim’in aklında olacak.
Serdar Aziz: 18 yaşındaki stoper bu yaz Bursaspor’un sözleşme uzatmak için en çok çabaladığı isimlerden biriydi. Gerçekten gelecek vaat ediyor. Bu sene forma mücadelesine gireceği çok ciddi isimler(Ömer Erdoğan, Zapotocny, Tuna) olmasına rağmen formaya göz kırpacaktır. 19 yaşa altı takımımızda defalarca forma giydi.
Yiğit İsmail Gökoğlan: Manisaspor’da forma giyen Yiğit genelde orta sahanın sağında forma giyiyor. Defansın sağında da çok sırıtmıyor. Geçen sezon Levent Eriş’in hemen her maçta sonradan şans verdiği oyuncu bu sene de ilk hafta Es-Es maçında sonradan oyuna girdi. Sonradan da girse takıma renk getiren bir yetenek. U21 takımımızın havuzunda.
Zeki Korkmaz: İBB’nin 20 yaşındaki defansif orta sahası. 2007 yılının başından beri İBB’de. Abdullah Avcı’nın genç oyuncuları seven sisteminde kendini çok rahat gösterdi. Geçen sezon 19 maçta Süper Lig’de forma giydi. Bu sene bir sakatlık olmazsa bu sayıyı çok rahat geçecektir.

Murat

Murat Ceylan:
İsmail Köybaşı ve Ahmet Arı ile birlikte geçen sene Antep’in en çok umut veren ismiydi. Ancak onun farkı son 2 sezonda toplam 58 kez Antep forması giymesi. Uzun bir zamandır tecrübe kazanıyor ve artık patlama yapma sezonu geldi çattı. Orta sahadaki inanılmaz temposuyla bir Okan Buruk sanki. Okan’ın top kullanma becerisini de kazanabilirse tadından yenmeyecek.
Umut Sözen: Umut da Altay çıkışlı oyunculardan. Bu Ege’de bir şey var. Futbolcu fabrikası gibi. Geçen sezon 6 maçta Aykut Kocaman’dan formayı kapabilen Umut bu sene çok daha fazla bulmak zorunda bu şansı. Sol açıkta ve orta sahanın ortasında oynayabiliyor. O da genç millilerden.
Furkan Özçal: Almanya çıkışlı oyuncularımızdan biri. Kayserispor’un gemç oyunculara dayanan stratejisinin en önemli parçalarından biri. Oyun stilini en beğendiği futbolcusu Kayseri’nin. Bu sene Abdullah Avcı şans verirse Oğuz Sabankay, şans vermezse Furkan en büyük favorim genç oyuncular arasında. Geçen sene Tolunay Kafkas’ın forma vermeye başlamasıyla özgüveni iyice artan Furkan bakalım bu sene de formayı kapabilecek mi?
Sercan Yıldırım: O artık yıldız adayı değil yıldız bir oyuncu. İngiltere’nin özellikle Manchester’ın dikkatini çekmek kolay değil. Hızlı, golcü… Çağdaş bir forvette olması gerekenler Sercan’da var. Ukrayna A Milli maçında da girdi, 2 asist yaptı. Fatih Hoca2nın gelecek planlarında kesin olarak yeri var. İngiltere’ye de gitse, Galatasaray’a da gelse, Bursa’da da kalsa bir gerçek değişmeyecek; o da Sercan’ın kesin olarak kendini daha da geliştireceği.

Batuhan

Batuhan Karadeniz:
Bahsi geçen oyuncular arasında en genci ama en yaramazı. Bu kadar yetenekli olacaksın bu kadar da sorunlu. Her şey rağmen Batuhan tam bir golcü. Forvette Sercan – Batuhan olsun şu yaşlarında bile toplam 30 gol atarlar. İleride milli takımızın böyle bir şansı da olacak. Ancak Batuhan’ın biraz daha dikkatli olması şart. Geçtiğimiz sezon Eskişehir’de sadece yarım sezonda attığı 8 gol onun kaybedilmesi göze alınamayacak bir değer olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu sene de düzenli olarak forma bulursa en sıkı takip edeceğim isimlerden biri. Bu arada Batuhan’ın en sevdiğim özelliklerinden biri de çok açık sözlü olması. Buna da değinmeden geçemedim.


Bu kadar gence değinmişken biraz da daima genç kalanlara bakalım:

Rüştü Reçber: Fenerbahçe’de efsaneleşen kaleci 36 yaşına geldi ve hala Beşiktaş gibi büyük bir takımın kalesini başarıyla koruyor. Bizim gözümüzde her zaman 2002’deki Rüştü olarak kalacak. O günlerin starları hem de buruk bir şekilde bir bir futboldan koparken Rüştü’ye gözümüz gibi baksak iyi olur.

Emre Aşık

Emre Aşık:
Bu adam tam bir görev adamı. Geçmişte biraz çirkefliği vardı ama artık o da kalmadı. Neredeyse aksakallı dede. 30 maç oynamasın 31. maçta yine her zamanki topunu oynar. Galatasaray tribünleri yenilmesine rağmen bir adama sevgi gösterisinde bulunuyorsa vardır bir hikmeti.
Yusuf şimşek: Gitti geldi ama bir şekilde oynadığı takımların dümeni ondaydı. Fenerbahçe’de İstanbul’un sevdasına kapıldı oynayamadı. Gitti Denizli’de , Bursa’da gayet iyi oynadı. Her ne kadar geçen sene ara transferde Beşiktaş’a Yusuf’u aldığı için kızsam da Yusuf iyi top oynayarak şampiyonluğun kazanılmasında pay sahibi oldu. Daima genç kalanlarda daima yeri var.
Ayhan Akman: Henüz 32 yaşında ama 27 yaşındaki halinden daha genç muamelesi yapılıyor kendisine. Benim değil belki ama tüm teknik direktörlerin göz bebeği. Teknik adamların kontenjanından bu listede olmayı hak etti.
Abdelzaher El Saka: Gezmediği dolaşmadığı kulüp kalmadı diyeceğim ama 10 yılda sadece 4 kulüpte oynamış. Ben bir 7-8 tahmin ediyordum hâlbuki. 2 dönem Gençlerbirliği, birer dönem Denizlispor, Konyaspor ve şimdi de Eskişehir formaları. 35 yaşında ama birkaç sene daha buralarda olabilir.



Hiç yorum yok: