6 Ağustos 2009 Perşembe

GEÇ OLSUN AMA GÜÇ OLMASIN AYDIN


Galatasaray ilk maçta deplasmanda 4 - 1 yendiği zayıf rakibi Maccabi Netanya'yı Ali sami Yen Stadı'nda 6 - 0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi 1.Turu'na yükseldi. Maçın başında, anlatımı yapan Lübnan asıllı spiker Hussein Nebil Evren Galatasaray'ın Avrupa'daki en farklı karşılaşmasının Kasım 89'da oynanan ve asla unutulmayacak efsanevi Neuchatel maçı olduğunu söylemişti. Bir rekor gelir mi diye geçti o an içimden. Artık yeni rekor bu maç. Bir diğer güzel dipnot ise bu maça çıkarken Galatasaray'ın Avrupa Kupalarında elde ettiği galibiyet ve mağlubiyet sayıları eşitti (83 - 83). Artık bu istatistikte de önde durumda Cim - Bom.

Maça gelecek olursak karşılaşmaya inanılmaz başladı Galatasaray, daha doğrusu Aydın Yılmaz. Yaptığı 2 süper asisti önce 2.dakikada Barış , sonra da 6.dakikada Kader Keita boş çevirmedi.İlk yarıda birkaç iyi atak daha yapmasına rağmen başka gol bulamadı Galatasaray. 2.yarıya Kewell - Keita değişikliğiyle başladı Cimbom ve Arda - Barış ortaklığı bir golle skor 3-0'a geldi. Bu da Arda'nın bu sezonki 6.asisti oldu. Bu dakikadan sonra maçın artık rahatlamış olmasına rağmen baskıdan vazgeçmeyen bir Galatasaray vardı. Aydın Yılmaz, Shabani Nonda'ya bir gol attırdı, diğer golünde ise yaptığı süper muz ortayla parmak ısırttı. Son zamanlarda Manisaspor'a kiralık verileceği söylentileri olan Aydın "beni yollamayın" mesajı verdi. Bir başka gideceği konuşulan oyuncu Nonda ise yaptığı hat-trick ve özellikle attığı freekick golüyle geceye damga vuran bir başka isim oldu. Kısaca Galatasaray'ın yedekleri sezona hazır gibi.

Son olarak yarın saat 14.30'da gerçekleşecek kura çekiminde gerek seri başı olan Galatasaray ve Fenerbahçe gerekse seri başı olmayan Trabzonspor ve Sivasspor'a sonsuz başarılar diliyoruz..

Hiç yorum yok: