8 Ağustos 2009 Cumartesi

SABRİ… UĞUR… YENİ TRANSFER… KISACA SAĞ BEK…


Galatasaray sezona yine transfer şampiyonu olarak giriyor. Leo Franco, Kader Keita ve son olarak Elano. Milli takım oyuncusu Gökhan Zan transferini konuşan yok bile. Hatta birçok Galatasaraylı bu transferin yanlış olduğunu bile savunuyor. Bir de bu transferin Canaydın döneminde yapıldığını düşünelim. Galatasaray için yer yerinden oynardı. Her neyse, transferin daha devam edeceği yöneticiler tarafından açıkça söylenemese de Haldun Üstünel’in 1 veya 2 seyahatinin olacağının söylenmesi dahi yeterli. Geçen sezonki Kewell, Baros transferlerinin yanına belki de en az onlar kadar kaliteli isimleri koyan Galatasaray yönetiminin ilk hedefi sağ bek olmalı. Hem basın hem de taraftar sağ bekte Sabri’nin olmasından usandı. Bunda haksız değiller çünkü Sabri gerek futbol geçmişi gerekse fiziği itibariyle sağ bekte oynayabilecek bir futbolcu değil. Sürekli yaptığı kademe hataları, verdiği kafa topları yüzünden tehlike üstüne tehlike yaşatan bir oyuncu. Ancak eleştiriler Sabri’nin mevkisine değil de futbolculuğuna geldiği vakit iş değişiyor. Çünkü Sabri en verimli olarak kullanılabileceği sağ açık veya sağ iç mevkilerinde oynadığı zaman, yapacağı pres ve alan daraltma çalacağı toplar, takıma getireceği dinamizmle oldukça etkili bir futbolcu.

Sağ bek oynayabilecek daha doğrusu geçmişte bu işi başarıyla yapan ancak federasyonun vurdumduymaz hareketi sonucu 1,5 sene futbol oynayamayan Uğur Uçar’ın ne kadar kabiliyetli olduğu ortadaydı. Ancak geçirdiği uzun sakatlık onun geri gitmesine yol açtı. Uğur’un hem defans hem de ofanstaki o verimli futboluna geri dönmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Tabii sürekli oynatılırsa bu süreç kısalır fakat Galatasaray’ın beklemeye sabrı olup olmadığını göreceğiz. Eğer bu sabır yoksa, Sabri’den de en iyi şekilde yararlanmak için bir oyuncu daha alabilir Cim – Bom. Defansın ortasında Servet ile birlikte oynayacak oyuncu hakkında olan kuşkuları gidermek adına bu oyuncunun hem sağ bek hem de stoper oynayabilecek bir oyuncu olması en mantıklı yol gibi. Zaten basında haberler bu yönde. Coloccini adı geçiyor, olsa gayet hoş olur ancak son 2 yılda basında çıkan simlerle uzaktan yakından alakası olmayan flaş transferler yapan bir Haldun Üstüne olması bu transferle alakalı umutlarımı azaltıyor.

Ancak alınırsa bu oyuncunun kademeye iyi girebilen, hava toplarında etkili, çizgide oynadığında hücuma katılabilecek, ortada olduğunda belli bir top yapma kapasitesine sahip olan bir futbolcu olması Galatasaray’ın bence büyük bir eksiğini kapatacak, şampiyonluk yolunda açık ara en büyük favori olmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok: