30 Ağustos 2009 Pazar

BAKKAL'DAN 3 PUAN - FB 2-1 MANİSASPOR


Karşılaşmaya 2 takımda çok kötü başladı. Tamamen sahasına yaslanan bir Manisaspor ve hücuma niyetini bilemem ama mecali olmayan ancak rakip yaslandığı ve kendi sahasında oynadığı için gitmeye çalışan bir Fenerbahçe. 15-20 dakika bu şekilde geldi geçti. Orta sahada çok tutuk olan Fenerbahçe’nin bu hali Manisa kenar yönetiminin ve futbolcuların dikkatini çekince Manisa’da yüklenmeye başladı. İlk yarıda birkaç kuru gürültü atağı dışında gol pozisyonu dahi olmayan Fenerbahçe’ye karşılık Manisaspor arkada boş alanlar buldu ancak bunları değerlendiremedi. Fenerbahçe’nin sakatlıktan yeni çıkmış ancak form tutmamış Alex’i sahaya sürmesi şunun çok açık ifadesidir: Daum takıma güvenmiyor. Zira sakat bir futbolcuyu Manisaspor gibi 2.Lig’den yeni gelmiş bir takıma karşı hem de Saracoğlu’nda kadroya alması bunun çok açık göstergesi. Her ne kadar yedek oyuncular Sion maçında Daum’a güven vermese de Alex’i riske etmesi çok doğru değildi. Zaten Alex de yine hiçbir şey ortaya koyamadı. Bunu yaparken onun artık kanına işleyen asistlerinden 2 tanesini yapmayı da ihmal etmedi. Bir şekilde yine sonuca etki etti. Alex eskiden özellikle ilk geldiği yıllarda Anadolu takımlarına karşı hem güzel oynar hem de skora etki ederdi. Büyük maçlarda ise yatardı. Şimdi artık hiçbir maçta iyi oynamıyor. Anadolu takımlarına karşı skora etkiye devam ediyor.

Fenerbahçe’de Daum’un bildiğimiz oyuncu değiştirememe hastalığı devam ediyor. Oyun iyi gidiyorsa zaten çok oyuncu değiştiren bir hoca değil Daum. Oyun kötü gidince de kantarın topuzunu kaçırıyor. Bugün 2 orta sahayı çıkarıp Alex de oyundayken Semih’i de sokması çok garipsenecek bir durum. Eğer Mesut Bakkal zeki değişikliklerle buna cevap verebilseydi durum çok daha farklı olacaktı. Mesut Bakkal demişken Ergin Keleş golü attı ve bir penaltısı verilmedi ama bu adama nasıl dayandın Mesut Hoca? Ayıptır. Isaac’i mumla aradı taraftar. Mesut Hoca için aynı şeyi söyleyemem zira 90 dakika tuttu Ergin’i. Oyuna sonradan giren kaptan Sezer de güzel bir şut çıkardı ama Volkan’ı geçemedi. Bu arada Manisaspor’da bağıra bağıra gelen bir Yiğit Gökoğlan gerçeği var. Fiziği uygun olmadığı için 20-25 dakikalık topçu şu anda. Ama 90 dakika oynadığında en verimli futbolculardan biri olacak ligimizde. Bugün de asistini yaptı. Ve Mehmet Nas. Bence sahanın en iyisiydi. İnanılmaz bir temposu var tekniği de hiç kötü değil. Her zamanki gibi harika mücadele etti orta sahada. Isaac dönünce takıma Manisaspor daha verimli oynayacaktır. Yabancı seçiminde de tamamını seyredemesek de iyi seçimler yapmış Manisaspor. Simpson ve defanstaki Dixon iyi oyuncular.

Bu karşılaşma 2008-2009 senesinin herhangi bir maçı ve teknik direktör Aragones desek herhalde herkes yalamadan yutardı. Fenerbahçe’nin futbolunda birtakım düzelmeler olsa da bu Aziz Yıldırım’ın verdiği sözün futbolcular ve Daum üzerindeki etkisinden kaynaklanan yalancı bir etki. Bütün bir sezon sürmesine imkân yok. Eğer Fenerbahçe toparlanmazsa Galatasaray ile boy ölçüşmesi çok çok zor.

Hiç yorum yok: