24 Ağustos 2009 Pazartesi

DURMAK YOK YOLA DEVAM 4-1


Karşılaşmaya çok önemli bir pozisyonla başladı Kayserispor. Leo Franco aslında yese kimsenin bir şey diyemeyeceği bir topu çok güzel çıkardı. Ancak bu pozisyon gol olsa dahi maçın kazanılacağından birçok Galatasaraylının emin olduğundan adım gibi eminim. Bu pozisyonun atlatılmasıyla rahatlayan ve oyunu tamamen rakip sahaya yıkan bir Galatasaray ortaya çıktı. Milan Baros’un tartışılan ama bence tertemiz golüyle öne geçti Galatasaray. Artık yine Galatasaray’ın farklı galibiyetle sonuçlandırdığı maçlardan biri olacak derken Kayseri’nin yeni transferi Ariza Makukula arıza çıkardı. Hakem Halis Özkahya her ne kadar maçta tempoyu korusa ve kartlarda doğru kararlar verse de bazı önemsiz gözüken pozisyonlarda hatalar yaptı. Bunlardan birinde Galatasaray’ın kazandığı kornerin sonucunda Makukula bu kez kendi kalesine golü attı ve skor 2-1 oldu. İlk yarıda Keita yine etkili gözüktü. Belki golü veya asisti yok ama topu ayağına aldığında rakibi korkuttuğu kesin.

2.yarıya bu Keita’yı çıkarıp yerine Elano’yu sokarak başladı Frank Rijkaard. Bu değişiklikle Aydın Yılmaz asıl yeri olan sağ kanada geçti. Arda solda Elano ise ortada oynamaya başladı. Bu değişiklik Aydın’ın ilk yarıya oranla biraz daha kıpırdanmasına yol açsa da çok fazla bir şey oynadığını söyleyemeyiz genç futbolcunun. Bu şansları sezonun ilerleyen bölümlerinde çok fazla bulamayabilir, kıymetini bilmeli. Maç orta saha mücadelesine dönmüşken Elano’nun taraftara merhaba diyen muhteşem ötesi golü geldi. Bu gol gerçekten Elano adına da iyi oldu. Keita gibi daha ilk maçtan taraftarın sevgisini kazanmış oldu. Bu golden sonra iyiden iyiye rahatlayan maçta karşılaşmanın en etkisiz isimlerinden Baros bir gol daha attı ve skoru 4-1 olarak belirledi.

Maçın geneline baktığımızda Kayserispor çok kötü oynamadı ama gücü bu kadardı. Bence kendi sahalarında 10-11 civarında bir galibiyet almaları sürpriz olmaz. Galatasaray’da ise bugün çok olağanüstü görünmeyen kaptan Arda Turan buna rağmen 3 asistle ligdeki asist sayısını 3.haftada 5’e çıkarmış oldu. Milan Baros ise 2 gol atmasına rağmen hiçbir pozisyonda güçlü görünmedi. Buna rağmen Rijkaard Nonda’yı düşünmedi bile. Baros’un kendini bir an önce toparlanması şart. 5.haftadaki Beşiktaş maçında Galatasaray’ın gerçek futbolunu tam anlamıyla görme fırsatı bulacağız.


Hiç yorum yok: