31 Ağustos 2009 Pazartesi

CANER ERKİN CİM - BOM'DA


Galatasaray uzun zamandır uğraştığı transferi sonunda bitirdi ve CSKA Moskova’da oynayan Caner Erkin’e imzayı attırdı. Volkan Yaman’ın gönderilmesiyle boşalan Hakan’ın alternatifi koltuğuna da Caner oturmuş oldu böylece. Ancak Caner bekte oynadığından çok çok daha fazlasını önde oynayabilen bir oyuncu olduğu için Galatasaray zaten çok yönlü olan kadrosunu daha da derinleştirmiş oldu. Caner Erkin’in geçmişine baktığımızda karşımıza ilk olarak Manisaspor çıkıyor. Levent Eriş döneminde ilk oynadığı Erciyes maçını hatırlıyorum. Evinde oynadığı ve Caner’in de bir penaltıya sebebiyet verdiği maçta Manisa rakibine 4-1 yenilmişti. Normalde bir genç oyuncunun kaleminin kırılacağı maçtı ama Caner oynamaya devam etti. Zaten takıma daha sonra da genç oyuncuların gelişimine önemli şeyler katabilen Ersun Yanal geldi. Onun yönetiminde sol içte ve sol kanatta oynayan Caner oldukça etkili oldu ve adını duyurdu. Zaten o sezonun devre arasında da 4 milyon dolar bedelle Rusya’ya gitti.

Caner’in milli takımlar kariyerine baktığımızda ilk olarak o efsane 2005 U17 Dünya Şampiyonası ve Abdullah Avcı çıkıyor. Herkesin hakkında bir yorumu olduğu o şampiyonayı ben henüz blogda incelemedim ama o 20 altın genci ve şimdiki durumlarını ayrıntılı bir şekilde en yakın dönemde ele alacağım. İşte o şampiyonada takımda Tevfik Köse ve Nuri Şahin ile birlikte en çok sivrilen isim olmuştu Caner. Daha sonra ümit milli takımda oynadı. 2006 senesinden beri de Fatih Terim tarafından A Milli Takımda banko olmasa da bazen oynatılıyor.

Caner’in Galatasaray’a transferi basında sürekli Balta’ya alternatif olarak lanse edildiği için Caner’in Balta gibi düz, savunmacı bir bek olduğunu düşünenler en yakın zamanda yanıldıklarını anlayacaklar. Caner hücuma çok fazla katkı verebilen, topla dribbling yapabilen, top tekniği oldukça yüksek bir oyuncu. Kiralık olarak takıma katıldı ama opsiyon hakkı da Galatasaray’ın elinde. Sezon sonunda eğer isterse Galatasaray belli bir ücret karşılığında 1988 doğumlu Caner’in bonservisini de alabilecek.

Hiç yorum yok: