11 Ağustos 2009 Salı

TÜRKİYE U21 - ALMANYA U21


Bu milli takım maçları döneminde Ukrayna ile oynayacağımız A milli takımlar düzeyindeki karşılaşmadan çok, Ümit Milli takımımızın Ukrayna'da katılacağı 4'lü turnuva beni daha çok ilgilendiriyor. İlk maçında bu akşam 20.30'da son U21 Avrupa Şampiyonu Almanya ile karşılaşacak olan Ümitlerin diğer rakipleri ise İran ve ev sahibi Ukrayna. Bu yaz yapılan Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası'na katılamayarak bence çok şey kaybeden Millilerimiz hem yeni turnuvalar hem de 2012 Londra Olimpiyatları için oldukça uzun bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolda son şampiyonla oynanacak hazırlık karşılaşması da büyük önem taşıyor. Forvet mevkii dışında gayet iyi futbolculara sahip olan Ümit Milli takımızda Sercan Yıldırım ve Batuhan'ın yaşları aslında oynamaya el veriyor. Bu da büyük turnuvalarda bize büyük avantaj sağlayacaktır.

Geçtiğimiz günlerde yazdığım şu yazıda belirttiğim gibi İsviçre'de yetişen Ergün Berisha ve Serkan Şahin'de bizim takımızı tercih etmiş durumda. Avrupa'nın birçok ülkesinde özellikle Almanya'da yetişen ve onlar için oynayan çok sayıda yetenekli genç Türk oyuncusu var. Umarım Fatih Terim son zamanda Ergün ve Serkan için gösterdiği çabayı diğer gençlerimize de yönlendirecektir. Kadromuzda yurt dışından bir çok oyuncunun olduğu gerçeğini de unutmuyorum tabii ki, bu isteği yaparken. Sinan Bolat, Serkan Şahin, Tunay Torun, Ergün Berisha, Jem Karacan ve Deniz Yılmaz yurt dışından kampa katıldı.

Son olarak kadromuzu vererek ve ümitlerimize Olimpiyatlar yolunda sonsuz başarı dileyerek yazıyı sonlandıralım...

Kaleciler: Volkan Babacan (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Standard Liege), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor).
Defans Oyuncuları: Fatih Serkan Kurtuluş (Galatasaray), Serkan Şahin (Basel), Serdar Aziz (Bursaspor), Muhammet Aykut Demir (Gençlerbirliği), Abdullah Karmil (Trabzon Karadenizspor), Emre Özkan (Beşiktaş), Ferhat Bıkmaz (Sivasspor), Özgür Çek (Ankaraspor).
Orta Saha Oyuncuları: Tunay Torun (HSV Hamburg), Aydın Yılmaz (Galatasaray), Soner Aydoğdu (Gençlerbirliği), Ergün Berisha (Udinese), Murat Ceylan (Gaziantepspor), Jem Karacan (Reading), Necip Uysal (Beşiktaş), Eren Albayrak (Bursaspor), Umut Koçin (Kayserispor).
Hücum Oyuncuları: Burak Çalık (Altay), Tevfik Köse (Gaziantepspor), Deniz Yılmaz (Bayern Münih).

Hiç yorum yok: