12 Ağustos 2009 Çarşamba

TÜRKİYE - UKRAYNA


Valeri Lobanovskiy turnuvasına Almanya, İran ve ev sahibi Ukrayna ile birlikte katılan ümit millilerimiz turnuvada yarı final olarak kabul edilen ilk maçta son şampiyon Almanya ile karşılaştı. Üstün teknolojileri ve mükemmel yönetimleriyle her zaman övünen TV kanallarımızdan birinin bile aklına gelemediği için bu karşılaşmayı seyretme imkânı yakalayamadık. Daha önce de belirttiğim gibi mucizevî bir şekilde Belarus’a elenerek turnuvaya katılma fırsatını kaçıran Ümitler tarafsız bir sahada Almanya’yı 3-1 mağlup etmeyi başardı. Her ne kadar Almanya şampiyon kadronun tamamını oynatmasa da kaleci Sippel, Schwaab, Ben Hatira, Marko Marin, taze Schalkeli Lewis Holtby sahada olan futbolculardı. Bu maçla şu da görülmüş oldu ki biz sadece o turnuvaya katılmayı değil, almamız kuvvetle muhtemel olan çok önemli dereceleri de kaçırmışız. Dün sahada yer alan oyuncularımıza ek olarak Ufuk Ceylan, Eren Güngör, Arda Turan, Kazım, Caner, Sercan, Mevlüt, Batuhan, Nuri Şahin gibi futbolcuların da kadroda olacağını düşündüğümüzde büyük bir balık kaçmış oldu. O turnuva hem futbolcularımızın bakış açısını genişleterek onları A Milli Takımımıza hazırlayacaktı, hem de Olimpiyat vizesi almamıza yardımcı olacaktı. Neyse ki önümüzde çok daha ciddi bakmamız gereken 2011 treni var. Gollerimizi Tevfik Köse(p), Aydın Yılmaz ve Deniz Yılmaz kaydetmiş. 2005 yılında Almanya ile Olimpiyat Stadı’nda A Milli seviyede oynadığımız ve 2-1 kazandığımız hazırlık maçında da golleri Almanya çıkışlı Halil ve Nuri atmıştı. Tevfik Köse ve Deniz Yılmaz da Almanya çıkışlı, gurbetçi futbolcularımız. O bağlamda şu maç bile Almanların inanılmaz sinirlenmesine ve vatandaşlık hususunda aldığı sıkı kararlara daha sıkı bağlanmalarına yol açacaktır. Bugün saat 16.00’da akşam A Milli maçın da oynanacağı Lobanovskiy Stadı’nda bu 4’lü turnuvanın final maçı Türkiye ile İran’ı 2-1 yenen Ukrayna arasında oynanacak. Ümitlerimize ve ağabeylerine sonsuz başarılar dileyelim.


TÜRKİYE – ALMANYA
Stat: Valeri Lobanovskiy

Türkiye: Volkan Babacan, Serkan Şahin, Ferhat Bıkmaz (Dk. 67 Fatih Serkan Kurtuluş), Serdar Aziz (Dk. 76 Emre Özkan), Abdullah Karmir, Jem Paul Karacan (Dk. 59 Murat Ceylan), Aydın Yılmaz (Dk. 59 Özgür Çek), Necip Uysal (Dk 46 Ergün Berisha), Tevfik Köse (Dk. 59 Eren Albayrak), Deniz Yılmaz (Dk. 76 Soner Aydoğdu), Umut Koçin (Dk. 59 Burak Çalık).

Almanya: Sippel, Schwaab (Dk. 70 Reus), Langkamp, Hummels (Dk. 59 Bastians), Schmelzer (Dk. 59 Badstober), Bargfrede (Dk. 86 Palkenberg), Stindl (Dk. 70 Celozzi), Marin (Dk. 59 Neustadter), Müller (Dk. 86 Reinartz), Ben Hatira (Dk. 59 Holtby), Petersen (Dk. 59 Hegeier).

Goller: Dk. 18 (P) Tevfik Köse, Dk. 47 Aydın Yılmaz, Dk. 73 Deniz Yılmaz (Türkiye), Dk 75 Neustadter (Almanya).

1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

daha ne yapsınlar almanlar vatandaşlık konusunda, zaten türk milli takımını seçen bundan sonra alman pasaportunu kaybediyor:) en son nuri'yi de kaptırınca bu yasayı çıkardılar.