13 Temmuz 2010 Salı

2010 - 2011 ---> BUCASPOR


Bu sezon transferde şu ana kadar en hızlı takımlardan biri de Bucaspor. Bucaspor son 2 yıldır bulunduğu ligleri şampiyon tamamladı, son dönemde bu kadar başarılı bir kulüp olarak tarihinde ilk defa yer alacağı Süper Lig'den de hemen düşmek istemiyor doğal olarak. Teknik direktör tercihini daha önce de üzerinde değinmiş olduğum bir şekilde Sivasspor efsanesinin başrol oyuncusu Bülent Uygun'dan yana kullandı Bucaspor. Bülent Hoca marjinal duruşu ve bazı iddialı söylemleri dolayısıyla futbol çevrelerinin büyük bölümü tarafından sevilmiyor belki ama kimse bu adam için başarısız diyemez. Hatta biraz abartırsam Sivasspor'da yaptıklarını süper bir "show" olarak da nitelendirebilirim. Böylesine bir teknik adamı kadroya katabilmek bence Bucaspor için büyük bir başarı.

Oyuncu transferine gelirsek, tabii en çok dikkat çeken oyuncu, Jerko Leko. 3 büyüklerden herhangi biri transfer etse, kimsenin itiraz etmeyeceği bir isim olan Leko'yu Euro 2008'de Hırvatistan Milli Takımı'nda izlemiştik. Aradan henüz 2 sene geçmişken Bucaspor'un bu futbolcuyu alabilmesi büyük bir olay. İzmir şehrinin olumlu etkisini de hissetmedim değil bu transferde açıkçası. Leko, Bülent Uygun'un orta sahada dinamizm isteyen taktiğinde çok kilit bir rol üstlenecek. Fransa Ligi'nden gelen Mendy ve Osasuna'dan kadroya katılan Dady, ikisi de büyük lig tecrübesi olan 28 yaşında hücum oyuncuları. Bülent Uygun bu tarz transferleri çok sever, bu oyunculardan da bir Kamanan etkisi ortaya çıkarsa hiç şaşırmamak lazım. Aslında Bülent Hoca'nın Sivasspor'u, Buca'ya toplayıp getireceğini düşünenlerin sayısı hiç de az değildi. Beklenenin aksine bu sayı 2'de kaldı ama Süper Lig'in eskileri diyebileceğimiz isimleri takıma almaktan da geri durmadı Asker Bülo. Sivas'tan lig 2.liği döneminde de ilk 11 oynayan İbrahim Dağaşan ve Musa Aydın, artık İzmir'de. İbrahim dümdüz bir orta saha oyuncusu, çok bir artısı olmaz ama Musa Aydın bence çok önemli bir transfer. Yine lig tecrübesi olan Tomas, Ragıp ve Orhan Ak da alındı. Bu 3'lü alınmasa bence herkese çok daha sempatik gelen bir takım olurdu Bucaspor ama ah şu küme düşme korkusu, adama böylesine transferler de yaptırıyor işte. Tabii küme düşme korkusu yaşamamak için en önemli mevkilerin başında kale geliyor. Bucaspor gayet kalburüstü bir kaleci olan Carlos Fernandes'i alarak bu mevkiyi de sağlama bağlamış oldu. Bülent Uygun genç oyuncuları da sever, oynatmasa dahi kadrosunda bulundurur. Standard Liege'de hatırı sayılır sayıda forma giyen 23 yaşındaki Landry Mulemo sol bekte Orhan'dan formayı kapar gibi geliyor bana. Yine U17 Milli Takımımızın ön liberosu Kamil Çörekçi ve yedek kalecisi Ömer Kahveci de Bülent Hoca'dan formayı kapmak için çalışacaklar.

Gördüğümüz üzere 1-2'si hariç mantıklı transferler yapmış Bucaspor da. Ancak bu sene bu takımda benim yıldız adayım transferlerden değil. Eğer üzerinde ısrar edilirse yukarıda resmi olan kanat oyuncusu Sercan Kaya, büyük gelişim gösterebilecek bir oyuncu. Bülent Uygun bu adamı fark edecek ve Türkiye'nin de fark etmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bucaspor için ise lige kesinlikle renk katacak, İzmir'i yıllar sonra heyecanlandıracak ve düşme korkusu yaşasa da bir şekilde ligde kalacak bir kulüp diyorum.

Hiç yorum yok: