9 Temmuz 2010 Cuma

2010 - 2011 ---> KONYASPOR


Yurdum takımları Digiturk'ten gelecek paraların da etkisiyle transferde gazı almış gidiyor. Ama haklarını yemeyelim, bu kez oldukça iyi transferler de var. 34 hafta 306 maç demek ve bu gidişle hemen her maçta en az 1 yıldız statüsündeki oyuncuyu izleyebileceğiz. Transfer dönemi başlayalı hemen hemen 1 ay oldu ve ben de büyük takımlar dışındaki takımlarımızın transferlerine bir bakmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Tabii gözümüze çarpan, takımına fazlaca katkı sağlayabilecek olanlara. Öncelikle Konyaspor, Eskişehirspor ve Gaziantepspor şu ana kadar iyi transferlere imza atan takımlar olarak göründü. Genelde iyi transfer yapan Kayserispor ise bu yıl bir bocalama içinde. Almanya'da Türk pasaportlu kimi bulursa Şener Şen misali kamyona doldurup getiriyor havası veriyor, umarım işlerine yarayacak oyuncuları da katmışlardır kadrolarına veya katacaklardır.

Transferde en çok dikkatimi çeken kulüp Konyaspor oldu şu ana kadar. Öncelikle geçen yılki kadronun hemen hepsini gönderdiler ve yeni bir kadro oluşturuyorlar. Bu her zaman büyük bir handikap olur ancak bu tip toplama takımları gerçekten iyi idare eden bir teknik adamları var: Ziya Doğan. Konya'nın en azından bir yönüyle dikkatimi çekmeyi başaran tam 6 transferi oldu. Burkino Faso Milli Takımı'nın kaptanı, defansın göbeğinde ve ön liberoda oynayan Mahamoudou Kere, takımın mücadele gücünü çok yükseğe çekecek bir isim. Milli Takımı'nda 72 kere oynamasının yanında 12 yıllık Belçika tecrübesini de bünyesinde barındırıyor. Tam Turkcell Super Lig'e göre düşünülmüş bir transfer. Yine geçmişte Almanya'da Hannover forması giymiş, 25 defa Danimarka U21 Milli Takımı'nda oynamış defans oyuncusu Jonas Troest de gelecek vaat eden bir transfer. Oldukça hırslı, agresif ve fiziği iyi olan bir oyuncu. Bu savunma oyuncularının yanına geçmişte de çalıştığı Erdinç Yavuz ve Bassim Abbas'ı da ekleyen Ziya Doğan, zor gol yiyen bir takım oluşturmakta bence çok zorlanmayacak. Özellikle Konya'da Konyaspor'u yenmek bu sezon her babayiğidin harcı değil.


Sadece defans değil, ön taraf için de oldukça etkili transferleri var Konyaspor'un. Özellikle 500.000 euro civarında bedel ödenmesi halinde satın alma opsiyonu olan Johnnier Montaño bu sezon lige çok şeyler katabilir. Geçmişte 5 senelik İtalya macerası olan Kolombiyalı ofansif orta saha oyuncusu, oyun kurucu da oynayabiliyor. Ligde olduğu sezonlarda lige renk katmakta zorlanan bir takım olan Konya'nın bu özelliğini değiştirebilecek tarza sahip bir adam Montaño, bekleyip görmek lazım. Almanya 3.Ligi'nde Wehen takımında öne çıkan Türk oyuncu Aykut ÖZtürk de yeni sezonda Konyaspor'da oynayacak. Kanatlarda oynayan Aykut, tekniği, çevikliği ve çalımlarıyla Konya taraftarının gönlünü fethedebilir. Buraya alışabileceğine biraz şüphem var ama alışırsa çok faydalı olacaktır. Bir de bugün(09.07.10) itibariyle Konyaspor'un Çek Slovan Liberec'ten aldığı 2 futbolcu var ki, transferleri tam anlamıyla takdire şayan. Andrej Keric 24 yaşında Hırvat, Borek Dockal ise 21 yaşında ve Çek. İkisi de ülkelerinin U21 Milli Takımları'nda oynamış oyuncular, geçen sene Çek Ligi'nde banko forma giymiş hücum oyuncularından Keric sağ açıkta ve forvette, Dockal ise kanatlarda oynuyor. Keric'in Çek Ligi'ni 2008-09'da 15 golle tamamladığını da belirteyim.

Konyaspor belki zirveye oynamayacak ama bu transferlerle bence oldukça rahat kümede kalacak hatta sürpriz dahi yapabilecek kıvamı yakaladı. Ziya Doğan'ın arzu ettiği tarzı sahaya yansıtabilirlerse bu sene az gol yiyerek hedeflerine rahatlıkla ulaşabilirler. Normalde çok sıkıcı futbol oynadığı, hapishane gibi bir stadı olduğu için sevmem Konya'yı lakin bu bu sene değişecek gibi görünüyor. Sıkı takip edeceğimi hatta şartlar oluşursa Konya'ya gidip maçını seyredeceğimi dahi düşünüyorum. Yavaş yavaş dikkat çekebilecek diğer takımlarımızı da inceleyeceğim.

Hiç yorum yok: