9 Temmuz 2010 Cuma

OSMANLI MİLLİ TAKIMI - The Ottoman National Team


Osmanlı Devleti'nin kurulduğu 1299'dan özellikle 1699 Karlofça Antlaşması'na kadar hüküm sürdüğü toprakları sürekli artırdığı, 3 kıtada yaklaşık 11.500.000 km^2 toprağa hükmettiği biliniyor. Şu anda bu topraklarda 45 civarında ülke bağımsız olarak varlığını sürdürmekte. Bu tarih bilgilerinden bir futbol blogunda bahsedilmesi ilk bakışta şaşırtıcı gelebilir. Malumunuz Dünya Kupası'nı yaşıyoruz ve ülkeler kıyasıya bir mücadele verdiler, veriyorlar. Şampiyon kim olur bilinmez lakin az önce verdiğim bilgilerle yerinde duran bir Osmanlı Devleti olsa şampiyonluğu kimselere kaptırmazdı herhalde. Dağılan Yugoslavya ve SSCB'nin birleşik devlet halindeyken yakaladığı başarıları ve güçlü kadrolarını düşündüğümüzde, Osmanlı Devleti'nin kadrosunu hayal etmemek elde değil.

Avrupa, Asya, Afrika'da bulunan onlarca devletin topraklarına hakim Osmanlı Devleti'nden bizim faydalanacağımız ülkeler; Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna, Karadağ, Romanya, Arnavutluk, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Macaristan, Mısır, Fas ve Cezayir olacak. Bu milli takımda yok yok.

Hırvatistan: Petric, Modric, Srna, Corluka, Kranjcar, Olic, Rakitic, Pletikosa
Sırbistan: Krasic, Stankovic, Vidic, Ivanovic, Kolarov
Bulgaristan: Berbatov, M.Petrov, S.Petrov
Bosna: Edin Dzeko, Misimovic, Pjanic
Ukrayna: Chygrynskiy, Milevskiy, Shevchenko
Karadağ: Vucinic, Jovetic, Vukcevic
Romanya: Mutu, Chivu, Radõi
Slovakya: Hamšik, Škrtel, Holosko, Stoch
Yunanistan: Ninis, Torosidis
Arnavutluk: Lorik Cana
Slovenya: Handanovic
Macaristan: Dzsudzsak
Makedonya: Pandev
Fas: Chamakh, El Hamdoui, Boussafa
Cezayir: Bougherra, Belhadj
Mısır: Amr Zaki

Türk oyuncularla birleşince inanılmaz bir kadro çıkıyor ortaya. Takımı çalıştıracak hocanın kadro seçiminde işi çok zor ama bu kadar çok yönlü oyuncusu varken saha içinde de bir o kadar kolay. Bir de ilk 11 yapmak lazım bu takıma tabii.

Hiç yorum yok: