22 Temmuz 2010 Perşembe

ALIŞTIK ARTIK BİZ HER ŞEYE!!!


Fenerbahçe - Galatasaray derbileri Galatasaray seyircisi için eziyet olmaya devam ediyor, hatta birçoğu mağlubiyetleri dalgaya dahi alıyor artık. Ancak dalgaya almayanlar da var, maç sonrası taraftarlarla Sabri Sarıoğlu'nun birbirine girmesi bunun bir göstergesi. Aykut Kocaman'ın Köln maçından sonraki "bir hazırlık maçının yol açabileceği en büyük tahribat" sözleri bu akşam Galatasaray için geçerliydi. En önemli rakibine, hem de maçın başında 10 kişi kalmış olmasına rağmen tarafsız sahada yenilmek, sezon başında moralleri bozacak en kötü olaydır herhalde. Maçın içeriğine girmek istemiyorum, 2000 yılında Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı maçtaki kadar olmasa da Galatasaray hakimiyetinde geçen bir maçtı. Özellikle 2.yarıda topa sahip olmadaki bariz üstünlüğünü skora yansıtamadı Galatasaray. Olabilir, her pozisyon gol olacak diye bir kural yok açıkçası, ama keşke en azından biri girseydi de maç sonrası taraftarla alt yapıdan yetişmiş bir oyuncu yumruk yumruğa kavga etmeseydi iyi olurdu.

Benim asıl eleştirim Rijkaard'a. Geçen sezon büyük umutlarla geldi Dutchman. Hiçbir kulvarda umduğumuzu bulamadık, sustuk. Sabri Sarıoğlu dışında hiçbir genç oyuncu en ufak bir gelişim kaydedemedi, ses etmedik. Oyunculara kızdı, haklıdır dedik, yönetime saydı, bizden gelen cevap yine doğrudur minvalindeydi. Ama Frank Rijkaard da bilsin ki bu sene en ufak hatasına tahammülü yok Galatasaray taraftarının. Geçen seneyi alışma, yabancısı olduğu, Avrupa Futbolu'ndan gerçekten farklı olan Türkiye Ligi'ne ısınma periyodu olarak gördük lakin bu sene Rijkaard, Galatasaray'ı uçurmak zorunda. Elinde başka forvet yokken, rakip 10 kişiyken ve takımın 1-0 gerideyken, yani senin gol atman mecburiyken Mehmet Batdal neden çıkarılır be kardeşim. 1 oyuncu değişikliğiyle adam bu kadar eleştirilir mi demeyin, o oyuncu değişikliği belki de bu maçı kaybetmemize yol açtı. Bu maç çok sorun değil ancak bu tip hatalar sezon içinde kenar yönetim tarafından yapılmaya devam ederse bu takım daha çok maç kaybeder. Bir diğer sıkıntı da Arda Turan'da. Arda'dan neden ısrarla oyun kurucu yaratmaya çalışıyorsun be Frank kardeşim. Bu adamı sol açıkta serbest oynatıp maksimum verimi almak varken, neden 4 tane savunma adamının arasında kaybolmasına yol açıyorsun. Hadi geçen sene maçlarda ve antrenmanlarda Arda'nın solda neler yapabileceğini sezemedin, vatandaşın Hiddink'in başında olduğu Milli Takımımızın Amerika kampını da mı seyretmeye lütuf göstermedin?

Frank Rijkaard'ın bir an evvel aklını başına alması, Galatasaray'dan maksimum verimi elde etmesi lazım. Arda için bir not daha... Geçen sezon çok eleştirdiğimiz zayıf uzaktan vuruşlarını geliştirmeye başlamış. Biraz daha geliştirirse yaman bir frikikçi olacak. Köşelerden top almaya bayılan Volkan Demirel'i bugün 2 kez inanılmaz zorladı. Galatasaray sezonu biraz geç açmanın ve Avrupa'da da zayıf bir rakiple eşleşmiş olmanın rahatlığını yaşıyor olabilir ama bence yaşamasın, özellikle bugünden sonra bu sezon çok daha zor olacak.

Fenerbahçe maçı kazandı ama açıkçası etkili olamadı. Tabii bunda Alman hakemin Nazilerden kalma köklerinin etkisiyle Selçuk'u oyundan atmasının payı büyük. Yine de AZ Alkmaar, Köln, Genk, Galatasaray maçlarının verdiği görüntüyle, ligi başlayan ve Fener'den form olarak üstte olduğunu düşündüğüm geçen sezonun İsviçre 2.si Young Boys Bern önünde işler hiç kolay değil. Gayet ciddiye alarak, savunma futbolunu elden bırakmayıp oynamak lazım...

Hiç yorum yok: