15 Temmuz 2010 Perşembe

KITA 2 ŞAMPİYON TEK: İSTANBUL LİGİ


Futbol sadece profesyonel olarak saha içinde gelişmiyor. İnsanların mentalitesi, futbol tesislerinin elverişliliği başta olmak üzere birçok faktör futbolun ve diğer tüm sporların gelişiminde başrol oynuyor. Nüfusu neredeyse bizim yarımız ve daha aşağıda olan ülkelerin futbolda belli bir istikrara sahipken bizim bu istikrarı ortaya koyamamamızda, kişilerin sahip olduğu mentalite kadar, tesis eksikliğimizin ve saha dışındaki insanlarımızın saha içine girememesinin payı büyük. İşte tam bu noktada 2 kıtayı birbirine bağlayan şehrimiz İstanbul'da harika bir proje ortaya çıkıyor; İSTANBUL LİGİ.

İstanbul Ligi, Avrupa ve Anadolu Yakası'nda olmak üzere 2 farklı grupta oynanacak olan süper bir proje. İstanbul'daki yoğun nüfusun futbolun sadece saha dışında değil saha içinde de güzel olduğunu hatırlayacağı bu büyük organizasyona 22 Eylül tarihine kadar başvurulabiliyor. Karşılaşmaların 25 Eylül'de start alacağı turnuva gayet ciddi ve gerçeğe uygun olarak düzenlenecek. Kurallara değinecek olursak; katılım için her takım 275 TL kaparo mahiyetinde bir para yatırmak durumunda. Yİne maçlar öncesi Avrupa'da 84, Anadolu'da ise 72.5 TL ödenecek olup, takımların 10-22 kişi arasında bir kadroya sahip olmaları gerektiği düşünüldüğünde tüm turnuva için kişi başına en fazla 100 TL düşmekte. Her takımın en az 9 maça çıkması kesin olduğundan maç başına her kişi için 10 TL gibi bir ücret düşüyor ki, böyle bir turnuvada yer almak için bence gayet uygun bir ücret. Turnuvada TFF’den hakem, özel güvenlik hatta gözlemci gibi görevlilerin buluncağını da hatırlatalım.

Maçlar 25'er dakikalık 2 devre halinde oynanacak, her takım sahada 7 kişiyle temsil edilecek. Maçlar Avrupa'da, İstanbul'un en önemli tesislerinden olan Yenibosna'daki Londra Camping'de, Anadolu'da ise Küçükyalı'daki Aydınoğlu Tesisleri'nde oynanacak. 2 tesis de gayet konforlu ve her türlü imkana sahip. Tabii ki maçlarda takımların rahatça ayırt edilmesi için forma giymeleri şart. Bu konuda da turnuvanın sponsorlarından "Sportive" takımlara %40'a varan indirim sağlayarak yardımcı oluyor. Organizasyonun bir diğer sponsoru ise "Radyospor". Ayrıca haftada bir maç turnuvanın kendi radyosundan(İstanbul Ligi Radyosu) internet üzerinden naklen yayınlanacak, yine bu radyoda turnuvayla ilgili programlar yapılacak. Böylesine büyük bir turnuvada her hafta ve finalde çeşitli ödüller olduğunu tahmin etmek de zor değil harhalde.

Açıkçası bu organizasyon İstanbul'a kesinlikle renk getirecek. Kendi arasında zevk için oynayan kişiler kent çapında güçlerini deneyecek, gerçekten iddialı takımlar kurulacak. Kendi adıma keşke İstanbul'da olsam ve bu turnuvaya organizasyon adına yardımcı olabilsem demeden edemiyorum, saha içinde de şansımı denemeye çalışırdım tabii.
Turnuvayla alakalı daha detaylı bilgi almak için TIKLAYINIZ!!!

Hiç yorum yok: